facebook youtube rss
2020. június 08. | 08.39

Nyitvatartás-változás!

figyelem

Tájékoztató az Egyetemi Könyvtár nyitvatartásáról
és a könyvtár szolgáltatásainak részleges újraindításáról

Az Egyetemi Könyvtár március közepe óta zárva tart, a könyvtárosok szokatlan körülmények között e-mailben, a könyvtári honlap és a Facebook segítségével tartják a kapcsolatot az olvasókkal. A digitális források elérését a könyvtár biztosítja, a szaktájékoztatók folyamatosan segítik az olvasókat az irodalomkutatásban. Viszont a közeledő év vége miatt a könyvtárhoz egyre több nyugtalan kérdés érkezik a végzős és a vizsgákra készülő hallgatóktól, egyre többen szeretnének visszavinni és kikölcsönözni papíralapú könyveket.

Jelenleg Magyarország – reménykedve, hogy szerencsésen átvészelte a pandémia legnehezebb időszakát – enyhítette a korlátozó rendelkezéseit. Ennek szellemében május 18-tól az Egyetemi Könyvtár is újraindítja a legalapvetőbb szolgáltatásait.

Az újraindított szolgáltatásokat egyelőre csak az egyetem oktatói, hallgatói és dolgozói vehetik igénybe. (Minden más olvasónk kölcsönzéseit automatikusan meghosszabbítjuk, és később értesítjük őket a szolgáltatások igénybevételéről.) A látogatók csak maszkban és kesztyűben léphetnek be a könyvtár területére, és egyszerre csak egy olvasó tartózkodhat az épületben.

A könyvtár meghirdeti a 2020. június 30-ig tartó „könyvtári amnesztiát”, azaz olvasóink június végéig késedelmi díj fizetése nélkül hozhatják vissza a korábban lejárt határidejű kölcsönzött könyveket, dokumentumokat.

A könyvtár bejárata ideiglenesen megváltozik, nem a kollégium felől, hanem a könyvtár alsó szintjén levő olvasóterem felől lehet megközelíteni.

Az átmeneti időszakban a könyvtár munkanapokon az alábbiak szerint tart nyitva:

Időpontváltozás a szolgáltatásban június 8-tól:

    • hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 10.00-től 14.00 óráig
    • péntek: 10.00-től 12.00 óráig.

A szolgáltatások igénybevétele az olvasójegy segítségével történik, a lejárt olvasójegyek automatikusan meghosszabbításra kerülnek június 30-ig.

 

Könyvek visszavétele és kölcsönzése

Visszavétel

Az olvasók visszahozhatják a könyveket személyesen vagy visszaküldhetik azokat postai úton.

A személyesen visszahozott könyveket az olvasó lerakja az ún. „karantén asztalra” (egy kordon jelöli az utat az asztalhoz). A dokumentumok 72 órán keresztül érintetlenül maradnak a kijelölt helyen, majd a negyedik napon a könyvtáros leveszi őket az olvasó nevéről (ezzel hivatalosan is megtörténik a visszavétel), erről az olvasó egy e-mailben értesül.

Postai úton kizárólag ajánlott levélként vagy postai csomagként tudjuk visszavenni a könyveket, amennyiben azt a következő címre küldik:

Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár

7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40.

Kérjük, postai visszaküldés esetén igyekezzenek a könyveket úgy becsomagolni, hogy kisebb eséllyel sérüljenek meg a szállítás során. Utánvétes, postán maradó, csomagautomatába vagy egyéb módon küldött könyvcsomagokat nem tudunk fogadni!

Kedves végzős hallgatók! A diploma átvételéhez a könyvtári (könyv)tartozások előzetes rendezése szükséges. (A könyvtár a tartozásokat a tanulmányi osztállyal folyamatosan egyezteti majd.) Kérjük, erre való tekintettel időben rendezzék majd esetleges tartozásaikat.

Elveszett könyv

Az elveszett dokumentumok esetén lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Neptun Pénzügyek felületén rendezhessék tartozásukat, melynek összegét a könyvtár munkatársai állapítják meg (a könyvtárhasználati szabályzat alapján).

Kölcsönzés

A könyvek kölcsönzésre csak előzetesen e-mailben elküldött igény alapján van lehetőség. Az e-mail cím: olvszolg [KUKAC] ke [PONT] hu.

A könyvtárnak küldött levélben legyen pontosan leírva:

  • a kölcsönzést igénylő olvasó neve, az olvasójegye száma (a vonalkódon olvasható szám);
  • a könyv(ek) szerzője, címe, vonalkódja (a vonalkód feltétlen szükséges a könyv beazonosításához, ennek hiányában elképzelhető, hogy nem azt a könyvet kölcsönzi ki, amire pontosan gondolt);
  • a kölcsönzés célja (szakdolgozathoz használt könyvek egész nyárra elvihetők).

A könyv adatait a könyvtári elektronikus katalógus segítségével (http://libopac.ke.hu) lehet meghatározni.

kolcsonzeskep1

kolcsonzeskep2

Ezt követően (várhatóan egy munkanapon belül) az olvasók e-mailben kapnak választ a könyvek átvételi időpontjáról és módjáról.

A kért olvasmányokat a könyvtárosok kigyűjtik, elvégzik a kölcsönzési adminisztrációt és névvel, határidővel ellátva összekészítik azokat az olvasónak történő átadásra.

A könyvtár területére belépéskor ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a dokumentumok visszavétele esetén.

Az előkészített könyveket az olvasó a kijelölt asztalról – személyes kontaktus nélkül – elviheti. A kölcsönzési határidő az eddig megszokott rendben halad, amennyiben a nyár folyamán szeretnék használni a könyveket (pl. szakdolgozat íráshoz), akkor arra is van lehetőség, amennyiben ezt e-mailben előre jelzik.

 

Egyéb szolgáltatások

Előjegyzés – igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

Hosszabbítás – 2020. június 30-ig minden olvasói kölcsönzés meghosszabbításra kerül a rendszerünkben.

Könyvtárközi kölcsönzés – indokolt esetekben igényelhető e-mailben, személyes átvétellel.

Tájékoztatás – e-mailben kérhet segítséget a szaktájékoztatóktól

  • pedagógiai témákban Huszárné Szabó Máriától: maria [KUKAC] ke [PONT] hu
  • mezőgazdasági, gazdasági témákban Gyódi Annától: anna [KUKAC] ke [PONT] hu

Fénymásolás, nyomtatás igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

Helyben használat – dokumentumok helyben használata sem az olvasóteremben, sem a szabadpolcos kölcsönözői térben nem lehetséges.

Számítógép-használat – az olvasóteremben elhelyezett számítógépek használatára egyelőre nincs lehetőség.

0
megosztás

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Szent István Egyetem Kaposvári Campus Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
konyvtar [PONT] kaposvar [KUKAC] szie [PONT] hu • konyvtarkozi [PONT] kaposvar [KUKAC] szie [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás