facebook youtube rss
2021. január 31. | 03.47

Könyvek kölcsönzése és visszavétele – Változás!

A Szent István Egyetem Kaposvári Campus Campus-főigazgatója a Szent István Egyetem intézkedéseiről a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet végrehajtására a COVID-19 fertőzés terjedésének csökkentése érdekében című 4/B/2020. (XI. 12.) rektorikancellári utasítás 4. § (5) bekezdése alapján az alábbi házirendet adja ki:

A SZIE Kaposvári Campus Könyvtárának házirendje

 

korlatozottjelenletiszolg

Az egyetemi polgárok számára lehetőséget biztosítunk korlátozott jelenléti szolgáltatások (kölcsönzés és visszavétel) igénybevételére a zárvatartás időszakában.

Kölcsönzés

A könyvek kölcsönzésére csak előzetesen e-mailben elküldött igény alapján van lehetőség.

Az e-mail-cím: konyvtar.kaposvar [KUKAC] szie [PONT] hu

A könyvtárnak küldött levélben legyen pontosan leírva:

  • a kölcsönzést igénylő olvasó neve, az olvasójegye száma (a vonalkódon olvasható szám);
  • a könyv(ek) szerzője, címe, vonalkódja (a vonalkód feltétlen szükséges a könyv beazonosításához, ennek hiányában elképzelhető, hogy nem azt a könyvet kölcsönzi ki, amire pontosan gondolt);

A könyv adatait a könyvtári elektronikus katalógus segítségével (http://libopac.ke.hu) lehet meghatározni.

kolcsonzeskep1

kolcsonzeskep2

A kért dokumentumokat a könyvtárosok kigyűjtik, elvégzik a kölcsönzési adminisztrációt, és névvel, határidővel ellátva összekészítik azokat az olvasónak történő átadásra.

Ezt követően (várhatóan egy munkanapon belül) az olvasók e-mailben kapnak választ a könyvek átvételi időpontjáról, majd a könyveket a könyvtár bejáratánál kialakított átadás-átvételi ponton lehet átvenni.

Az előkészített könyveket az olvasó a kihelyezett asztalról – személyes kontaktus nélkül – elviheti. A kölcsönzési határidő az eddig megszokott rendben halad az egyéni kérések figyelembevételével. A Könyvtár a zárvatartás idejére nem számít fel késedelmi díjat. 

Előjegyzésre nincs lehetőség.

 

Visszavétel

Az egyetemi polgárok visszahozhatják a könyveket személyesen vagy visszaküldhetik azokat postai úton.

személyes visszaadási igényről küldött e-mailre válaszolva, egyeztetés után megküldjük a visszavétel időpontját. A visszahozott könyveket a könyvtár bejáratánál kialakított átadás-átvételi ponton lehet leadni. A kölcsönzésből visszahozott könyvek három napra karanténba kerülnek, ezt követően lehet azokat újra kölcsönözni, használni. A kikölcsönzött példányok állapotát, kölcsönzések lejáratát a katalógusban lehet ellenőrizni.

Az e-mail-cím: konyvtar.kaposvar [KUKAC] szie [PONT] hu

Postai úton kizárólag ajánlott levélként vagy postai csomagként tudjuk visszavenni a könyveket, amennyiben azt a következő címre küldik:

Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40.

Utánvétes, postán maradó, csomagautomatába vagy egyéb módon küldött könyvcsomagokat nem tudunk fogadni!

Kedves végzős hallgatók! A diploma átvételéhez a könyvtári (könyv-) tartozások előzetes rendezése szükséges. (A könyvtár a tartozásokat a tanulmányi osztállyal folyamatosan egyezteti.) Kérjük, erre való tekintettel időben rendezzék majd esetleges tartozásaikat. Díjtartozások a Neptun Pénzügyek felületén fizethetők be.

Elveszett könyv

Az elveszett dokumentumok esetén lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Neptun Pénzügyek felületén rendezhessék tartozásukat, melynek összegét a könyvtár munkatársai állapítják meg (a könyvtárhasználati szabályzat alapján).

A Könyvtár bejáratánál kialakított átadási-átvételi ponton a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése, a védőtávolság betartása és a kézfertőtlenítés KÖTELEZŐ.

0
megosztás

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Szent István Egyetem Kaposvári Campus Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
konyvtar [PONT] kaposvar [KUKAC] szie [PONT] hu • konyvtarkozi [PONT] kaposvar [KUKAC] szie [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás