facebook youtube rss
2019. máj. 27. | 12.15

Kiadói Iroda

Az Egyetemi Kiadói Iroda célja, hogy az Egyetem kiadási tevékenységével kapcsolatos adminisztratív és szervezési teendők lebonyolítását segítse, és előmozdítsa egy ez irányú egységes gyakorlat kialakulását. A Campus Könyvtár keretein belül működő Kiadói Iroda feladata az egyetemi kiadási tevékenység nyilvántartása is.

Megjelenés előtt álló kiadványaikkal, illetve az alábbi témákkal kapcsolatban bővebb tájékoztatásért forduljanak munkatársainkhoz:


Nyílt hozzáférésű folyóiratokat kezelő rendszer (OJS)

 

A Campus Könyvtár részt vesz a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus saját folyóiratainak gondozásában, nyilvántartásában is. A tudományos folyóiratok elektronikus formában történő megjelenítését biztosítja az Open Journal System online kiadói rendszerrel. A szerkesztőségi oldalak szabad hozzáférést kínálnak a folyóiratok tartalmához, és információval szolgálnak a szerkesztőségek elérhetőségéről, a folyóiratok tartalmi és formai követelményeiről, és a szerkesztési folyamatról. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus folyóiratai az alábbi linkeken érhetőek el:

Belépés a Szent István Egyetem Kaposvári Campus OJS-felületére


A DOI-azonosítóról

 

A DOI (Digital Object Identifier) az elektronikus dokumentumok körében használt egyedi azonosító, amit a folyóiratok világszerte alkalmaznak a cikkek interneten elérhető elektronikus változatainak megjelölésére.

Az MTA Könyvtár és Információs Központtal együttműködve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus által kiadott folyóiratok cikkeit ellátjuk a CrossRefnél regisztrált DOI-azonosítóval.

A DOI növeli a cikkek láthatóságát, könnyíti az adott, kapott hivatkozások összeszámlálását. Ennek feltétele, hogy a szerzők az irodalomjegyzékben feltüntessék a hivatkozott művek CrossRef-nél regisztrált DOI-azonosítóját adott folyóirat formai követelményeinek megfelelően. A hivatkozott közlemények DOI-azonosítója a következő linkre kattintva kereshető meg: http://search.crossref.org

Bővebben a DOI-ról: https://www.mtmt.hu/sites/default/files/doi_ism.pdf


ISBN-szám igénylése megjelenő egyetemi kiadványokhoz

 

Mi az ISBN?

Az ISBN (International Standard Book Number = Nemzetközi Szabványos Könyvazonosító) numerikus kód, mely könyvek, hangoskönyvek, elektronikus könyvek, monografikus CD-ROM-ok, térképek egyértelmű azonosítására szolgál. Az ISBN-t bele kell nyomtatni a könyvbe, lehetőleg a címlap hátoldalára vagy a kolofonba. Az  ISBN számok hazai alkalmazásának részleteiről az ISBN Útmutatóban lehet informálódni.

 

ISBN-szám igénylése

Megjelenés előtt álló kiadványok számára ISBN-számot a A Magyar ISBN és ISMN Iroda Kötelespéldány és Kiadványazonosító-kezelő Osztályától kell igényelni. Az azonosítók kiadásának feltételeiről az iroda honlapján lehet tájékozódni: http://www.oszk.hu/isbn_ismn_iroda

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus által megjelentetett könyvek (szakkönyvek, tanulmánykötetek, konferenciakiadványok) esetében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus Könyvtár munkatársai átvállalják az ISBN-nel kapcsolatos ügyintézést és adminisztrációt, amennyiben a kiadvány megfelel a választott dokumentumtípus formai követelményeinek. Az ISBN-szám igénylése a kézirat tördelt változatának bemutatása után történhet meg.

Feltételek:

 • A kiadvány minimum 50 példányban jelenik meg.
 • A kiadvány terjedelme eléri a 48 oldalt.
 • A kiadvány szabályos címnegyeddel rendelkezik, amelynek biztosan része a címoldal és a kolofon a kiadvány főbb bibliográfiai adataival.
 • Új (bővített, javított stb.) kiadások esetében új számot kell használni. Utánnyomások esetében viszont az eredeti ISBN-t kell megtartani, akkor is, ha a nyomtatás éve eltér.
 • Külön számot kell használni egy adott mű nyomtatott és elektronikus kiadására.
 • Kötésváltozatokra és nyelvi változatokra szintén új számot kell adni.

Kapcsolattartó:
Gombosné Szabó Sára (gombosne [PONT] szabo [PONT] sara [KUKAC] szie [PONT] hu

Az ügyintézés átfutási ideje maximum 7 munkanap.
Az ISBN szám ingyenes.


A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus kiadványainak kötelespéldány-szolgáltatása

 

A Kormány 60/1998.(III.27.) sz. rendelete a sajtótermékek kötelespéldányainak szolgáltatásáról és hasznosításáról szerint a kötelespéldány-szolgáltatási kötelezettség minden Magyarországon megjelenő, legalább 50 példányban sokszorosított, nyilvános közlésre szánt sajtótermékre vonatkozik.

A kötelespéldány-szolgáltatás a nyomdák (sokszorosító szervek) vagy kiadók feladata.

A nyomtatott sajtótermékekből néhány kivétellel hat kötelespéldányt kötelező ingyenesen szolgáltatni az Országos Széchényi Könyvtárnak. A kötelespéldányok beszolgáltatásának rendjéről bővebben az Országos Széchényi Könyvtár honlapján lehet tájékozódni. 

Elektronikus kiadványokra is vonatkozik a kötelespéldány-szolgáltatási kötelezettség. Online hozzáférésű elektronikus dokumentumok beszolgáltatása a Digitális Könyvtárba (OSZK DK) történik. Erről bővebben itt lehet tájékozódni.

A Campus Könyvtár az ISBN-szám igénylésével összefüggésben nyilvántartja és segíti az egyetemi kiadványok kötelespéldány-szolgáltatását is. Az elektronikus kiadványok, illetve azon nyomtatott kiadványok esetében, amelyekhez az ISBN-számot a Campus Könyvtár igényelte, a Könyvtár munkatársai a kötelespéldányok beszolgáltatásáról is gondoskodnak.

Feltételek:

 • A nyomtatásban megjelent kiadványból a könyvtárba kérjük beszállítani a 6 db kötelespéldányt. A kötelező példányokon kívül lehetőség szerint 3 példányt kérünk a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus Könyvtár számára is. A példányok csomagolásáról és postázásáról/tovább szállításáról a Könyvtár gondoskodik.
 • A nyomtatott példányok mellett kérjük biztosítani a kiadvány végleges kiadói változatát pdf-formátumban is.
 • Elektronikus kiadvány esetén csak a kiadvány végleges kiadói változatát kérjük eljuttatni a könyvtárba pdf-formátumban.
 • A kiadói pdf a kötelespéldány beszolgáltatása után nem változtatható!

Válogatás a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus elektronikus kiadványaiból

 

 • Sütő Zoltán (szerk.): Tanulmányok az Európai Unióban a ketreces tartás jövőbeni betiltásának várható következményeiről a magyar állatitermék-előállításra – Étkezésitojás-termelés, hízottbaromfi-előállítás (lúd, kacsa), nyúlhústermelés. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar, 2020. [Feltöltés ideje: 2020. 05. 21.]

PDF

 • Balázs Judit – Cseh Balázs – Varga József (szerk.): Kitekintés az iszlám világ 21. századi politikai, gazdasági és pénzügyi viszonyaira – Válogatás a Kaposvári Egyetem Iszlám Tudományok Kutatóintézet tevékenységéhez kapcsolódó munkákból. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar, 2019. [Feltöltés ideje: 2019. 05. 29.]

PDF

 • Bareith Tibor – Gál Veronika – Szente Viktória (szerk.): Junior kutatók tudományos diákköri munkái. Válogatás a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Konferenciáinak munkáiból a 2018/2019-es tanévben. Kaposvár: Kaposvári Egyetem, 2019. [Feltöltés ideje: 2019. 07. 29.]

PDF

 • Steklács János (szerk.): Szemkamerás vizsgálatok a pedagógiai kutatásban – Tanulmánykötet. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar, 2019. [Feltöltés ideje: 2019. 05. 30.]

PDF

 • Bareith Tibor – Gál Veronika – Szente Viktória (szerk.): Junior kutatók tudományos diákköri munkái a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karon a 2017/2018-as tanévben. Kaposvár: Kaposvári Egyetem, 2018. [Feltöltés ideje: 2019. 05. 29.]

PDF

 • Kovács Zoltán – Szántóné Tóth Hajnalka (szerk.): Az elfogadás pedagógiája – Tanulmánykötet. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégium, 2018. [Feltöltés ideje: 2019. 05. 29.]

PDF

 • Parádi-Dolgos Anett – Fertő Imre – Marjainé Szerényi Zsuzsanna – Kocsis Tamás – Bareith Tibor (szerk.): Környezet – Gazdaság – Társadalom. Tanulmányok Kerekes Sándor 70. születésnapja tiszteletére. Kaposvár: Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar, 2018. [Feltöltés ideje: 2019. 10. 01.]

PDF

 

Utoljára frissítve: 2021. április 01. | 08.16
0
megosztás
Tovább a kategóriában: « Adatkezelés

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Szent István Egyetem Kaposvári Campus Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
konyvtar [PONT] kaposvar [KUKAC] szie [PONT] hu • konyvtarkozi [PONT] kaposvar [KUKAC] szie [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás