facebook youtube rss
2018. szeptember 04. | 08.50

Kutatók Éjszakája a könyvtárban

A Kutatók Éjszakája Európa-szerte megrendezett ismeretterjesztő fesztivál, melyet minden év szeptemberének utolsó péntekén tartanak. A fesztivál küldetése a tudomány közelítése a társadalomhoz, a tudományos eredmények népszerűsítése. A tudomány zárt világát rendhagyó időpontban, egy nyitott éjszaka keretében viszik közelebb a nagyközönséghez. A cél elsősorban a 10-18 éves diákok megnyerése a kutatói pályának, a tudományos karrier vonzerejének növelése. A rendezvény természetesen minden korosztálynak szól, a családok, a felnőtt látogatók is találhatnak az érdeklődésüknek megfelelő programot.

A Kaposvári Egyetemen az Egyetemi Könyvtár is évek óta kiállításokkal, előadásokkal, drámapedagógiai- és műhelyfoglalkozásokkal, játékos tesztekkel csatlakozik az eseményhez. Nagy érdeklődés kíséri a tematikus programokat, ahol szórakozva tanulhatnak kicsik és nagyok.

Előző évek témái:
„Baromfirelikviák” című kiállításhoz a művészetben megjelenő ábrázolásukról szóló előadás kapcsolódott. A látogatók könyvtártúrán is részt vehettek a pincétől a padlásig.

„Kutatók a föld körül” című kiállítást a külföldön hosszabb időt töltő kutatóink emléktárgyaiból állítottuk össze. Játékos talkshow és vidám beszélgetés keretében a résztvevők megismerhették különböző kultúrák szokásait.

„Az álom világa” című kiállításunkhoz kapcsolódott „Az éjszaka és az alvás az állatok életében” és „Az alvászavarok testi, lelki okai és következményei” előadás. Álomfogó készítése, játékos álomkutatás és alvástesztek színesítették a programot.

„Bűnügyi témák az irodalomban és a művészetekben” című kiállításhoz bűnügyi kvízek, nyomozós játékok és az állatvilág bűntényeit bemutató előadás kapcsolódtak. Drámapedagógiai foglalkozás mellett baleseti szimulációk készítésével, valamint bűnügyi technikákkal és a daktiloszkópiával ismerkedtek meg a látogatók.

Utoljára frissítve: 2018. október 03. | 15.11
0
megosztás
Tovább a kategóriában: « Kaposvári Szabadegyetem

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
MATE Kaposvári Campus Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
konyvtar [PONT] kaposvar [KUKAC] uni-mate [PONT] hu • lib [PONT] kaposvar [KUKAC] uni-mate [PONT] hu 

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás